29 december 2014

Graveertechniek van Dijk maakt herdenkingsplaquette

Hattemerbroek/Rotterdam – Het Coen Moulijn Muurtje in Rotterdam is in ere hersteld. Adrie Moulijn, weduwe van de legendarische voetballer, en dichter Jules Deelder onthulden vorige week woensdag onder grote belangstelling -onder wie veel oud-teamgenoten- het nieuwe kunstwerk van Hans Citroen.

Graveertechniek Van Dijk uit Hattemerbroek vervaardigde de bronzen herdenkingsplaquette. Het geheel symboliseert een klassiek voetbalplaatje uit de gouden jaren van Coen Moulijn.

Mister Feyenoord
De gemeente Rotterdam wilde een nieuw en hopelijk definitief gedenkteken voor de in 2011 overleden Mister Feyenoord. Het nieuwe muurtje bestaat uit stenen van de gesloopte huizen -ook van Moulijns ouderlijk huis- geïntegreerd in nieuw metselwerk.

Op het gedenkteken staan foto’s uit verschillende levensfasen van Moulijn, die mede door zijn sympathieke houding de harten won van velen, ook buiten de Rotterdamse stadsgrenzen. Enkele leden van de harde supporterskern van Feyenoord hadden inspraak in het ontwerp.

Graveertechniek Van Dijk ontwerpt, adviseert en vervaardigt een breed scala aan graveer- en freeswerk. Zo maakt het bedrijf in Hattemerbroek jaarlijks de gedenktekens van de winnaars van het Nederlands Film Festival. Van Dijk heeft de afgelopen dertig jaar continu geïnvesteerd in mensen, machines en innovaties. Ook worden er hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van alle materialen. Graveertechniek Van Dijk is een toonaangevend bedrijf met een grote diversiteit aan klanten in binnen- en buitenland.

Coen Moulijn, de in 2011 overleden Mister Feyenoord, was van midden jaren ’50 tot begin jaren ’70 linksbuiten van Feyenoord en het Nederlands elftal. Hij groeide op in de Bloklandstraat in het oude noorden van Rotterdam.

Het muurtje, waar hij in zijn jeugd eindeloos tegenaan had gevoetbald, was befaamd maar viel in de jaren ’70 ten prooi aan stadsvernieuwing. In dezelfde straat verscheen in 1990 op een speelplaats een nieuw muurtje, ontworpen door kunstenaar Hans Citroen. Helaas was ook dit kunstwerk geen lang leven beschoren.

Voor persbericht Huis aan huis Elburg en Oldebroek